BENVINGUTS

Una de les principals aportacions de la civilització romana, juntament amb el seu dret i el seu idioma, el llatí, va ser l'ordenació del seu territori i de les seves ciutats, configuració que en molts casos ha arribat fins els nostres dies. Aquest bloc pretén recollir totes les aportacions, documentació i publicacions que en aquesta matèria s'han realitzat i es continuen fent i que abasten des de la creació, planificació, legislació i desenvolupament de l'urbanisme romà.

dimarts, 1 de maig de 2012

ENGINYERIA ROMANA: TRAIANVS

 
El Col·lectiu TRAIANVS està format per un grup de tècnics procedents fonamentalment de l'àmbit de l'enginyeria civil: enginyers de Camins, Canals i Ports i enginyers tècnics d'Obres Públiques.
També hi participen arqueòlegs, i no es descarta la col·laboració d'altres professionals que puguin aportar els seus coneixements per a l'estudi de les obres d'enginyeria romana.
Cada autor és responsable de les opinions per ell abocades, firma el seu article i es reserva els drets d'autor i còpia.

És opinió comuna entre els estudiosos de l'enginyeria romana que el coneixement de les obres d'enginyeria d'aquesta civilització, del nivell tecnològic aconseguit en elles i de les seves característiques tècniques, és molt escàs.

Els membres d'aquest Col·lectiu, a més de compartir aquest parer, sospiten fundadament que un dels majors problemes a què s'enfronta l'estudi crític d'aquestes obres és la manca crònica d'identitat que la majoria d'elles suporten.

O el que és el mateix: Una gran part, si no la majoria, de les obres imputades als enginyers romans, no són tals, mentre que un nombre, no menys menyspreable d'elles, estan per descobrir o identificar com a pertanyents a aquesta civilització .

Potser el cas de les calçades i els ponts sigui el més patent quant a identitat equivocada, tot i que també queden per descobrir la majoria dels proveïments d'aigua a les grans ciutats romans i les obres de regulació hídrica.

El Col·lectiu TRAIANVS des d'aquestes pàgines pretén col·laborar a la divulgació ia la correcta identificació de l'obres d'enginyeria romana.


Isaac Moreno.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada