BENVINGUTS

Una de les principals aportacions de la civilització romana, juntament amb el seu dret i el seu idioma, el llatí, va ser l'ordenació del seu territori i de les seves ciutats, configuració que en molts casos ha arribat fins els nostres dies. Aquest bloc pretén recollir totes les aportacions, documentació i publicacions que en aquesta matèria s'han realitzat i es continuen fent i que abasten des de la creació, planificació, legislació i desenvolupament de l'urbanisme romà.

dissabte, 6 d’octubre de 2012

CALÇADES ROMANESFont: Centre Educatiu Fax

Totes les calçades principals es van construir per a l'exèrcit, pel que moltes d'elles s'endinsaven més enllà del domini romà. Però al mateix temps, la construcció de calçades i la substitució de les velles senderes va millorar les comunicacions dintre de l'Imperi tant per a l'exèrcit com per al govern i, caminant el temps, també per al comerç i la població en general.

Les calçades romanes són particularment famoses per la rectitud del seu traçat, però no es deuen imaginar com línies pintades en un mapa. En primer lloc, els romans no disposaven ni de mapes fiables a escala ni de brúixoles, i els seus instruments de topografia eren molt menys exactes que els actuals, que depenen de lents òptiques. No obstant els oficials de l'exèrcit tenien un sentit especial per a captar la geografia de les zones en les quals es movien. (continuar ...)    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada