BENVINGUTS

Una de les principals aportacions de la civilització romana, juntament amb el seu dret i el seu idioma, el llatí, va ser l'ordenació del seu territori i de les seves ciutats, configuració que en molts casos ha arribat fins els nostres dies. Aquest bloc pretén recollir totes les aportacions, documentació i publicacions que en aquesta matèria s'han realitzat i es continuen fent i que abasten des de la creació, planificació, legislació i desenvolupament de l'urbanisme romà.

dijous, 11 de juliol de 2013

IMPLUVIUM Y COMPLUVIUM EN LAS VIVIENDAS GRECOLATINAS


Font: los lugares tienen memoria

En los últimos post reseñados en el Blog se ha mencionado en varias ocasiones las palabras: Impluvium y Compluvium sin explicar detenidamente el significado de éstas. Por ello, este dicciopost lo dedicamos a definir estos dos términos esenciales para comprender la vivienda grecolatina y gran parte de la vivienda mediterránea contemporánea.

Por impluvium se entiende, la parte más hundida del atrio de las casas griegas, etruscas y romanas, a modo de estanque con forma rectangular y fondo plano diseñado para recoger las aguas de la lluvia que penetraba en el interior del atrio a través del compluvium (continuar …)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada